Суп з лисичками

Суп з лисичками — перша страва з ніжним грибним ароматом. Спочатку обсмажимо гриби з цибулею і морквою, потім додамо в каструлю з картоплею. Усе просто, а смак незрівнянний.
Інгредієнти:

  • Гриби лисички 500 г
  • Курячий бульйон 1.5 л
  • Цибуля жовта ріпчаста і морква по 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Масло вершкове 73% 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 г
  • Сіль, перець чорний мелений і зелень за смаком
  • Сметана 15% за смаком.
  • Лисички добре промийте, почистьте і наріжте шматочками. Залийте холодною водою і варіть 20 хвилин.

    Тим часом цибулю і моркву очистьте, цибулю подрібніть, моркву натріть.

    У сковороді розтопіть вершкове масло і спасеруйте (швидко обсмажте) цибулю з морквою до м’якості.

    Додайте лисички, посоліть, поперчіть і смажте 10 хвилин, періодично помішуючи.

    Тим часом картоплю почистьте і наріжте кубиками.

    У каструлі закип’ятіть воду (1,5 л) і покладіть у нього кубики картоплі, смажені лисички з овочами та лавровий лист (1 шт.). Доведіть до кипіння, посоліть і варіть 10 хвилин. Вийміть лавровий лист.

    Розлийте готовий суп порційно по тарілках, додайте сметану і подрібнену зелень.

    Джерело

    Читайте також  Борщ з буряковою гичкою і яйцем — бюджетний рецепт

    Be the first to comment

    Leave a Reply