Грибний суп з кльоцками

Ми любимо цей вершковий, надзвичайно смачний суп за простоту приготування, сильний аромат і поживність.
Інгредієнти:

  • Вода 2.5 л
  • Картопля 300 г
  • Морква і цибуля по 1 шт.
  • Печериці 250 г
  • Олія 30 мл
  • Масло вершкове несолоне 20 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець духмяний, горошок 4 шт.
  • Приправа до курки за смаком
  • Зелень 20 г.
  • Для тіста:

    Борошно 4 ст. л.
    Яйця курячі 1 шт.
    Сіль і перець чорний мелений за смаком
    Сметана 1 ст. л.

    Овочі помийте і почистьте. У киплячу підсолену воду покладіть нарізану шматочками картоплю. Варіть 15 хвилин.

    Тим часом цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на грубу тертку і підсмажте на олії.

    Печериці наріжте пластинками і додайте їх разом з вершковим маслом у сковороду до цибулі з морквою. Смажте, помішуючи, 5-7 хвилин. Потім викладіть у каструлю з картоплею і варіть ще 10 хвилин.

    Для кльоцків розмішайте яйце із сіллю і перцем, додайте сметану і борошно. Добре перемішайте до однорідності. Викладайте тісто по пів чайної ложки у суп і готуйте кілька хвилин.

    Додайте лаврові листки, духмяний перець, сіль, приправу і нарізану зелень. Дві хвилини — і супчик готовий!

    Джерело

    Читайте також  Суп-пюре з плавленим сиром

    Be the first to comment

    Leave a Reply