Огіркові рулетики з хумусом

Ця ідея виявилася дуже простою: рулетики цікаво виглядають і смакують. Всередину ви можете додати улюблені овочі та зелень, наприклад, паприку, селеру, моркву, листя салату, петрушку. Є багато комбінацій. Підійде як перекус, обід, гарно впишеться на святковий стіл. Варто зазначити, що хумус не тільки чудовий на смак, але й корисний.
Інгредієнти:

  • Нут 2 склянки
  • Кунжутна паста тахіні 0.5 склянки
  • Лимон, сік 1.5 ст. л.
  • Огірок 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Кінза свіжа 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода 0.75 склянки
  • Часник 1 шт.
  • Змішайте зварений і очищений нут, тахіні (кунжутну пасту), часник (1 зубчик), лимонний сік, сіль і воду в однорідний хумус за допомогою блендера. Не можна, щоб він був занадто рідким, тому що буде витікати з рулетиків.

    Лопаткою для сиру або широкою овочечисткою наріжте огірки вздовж тонкими довгими скибочками. Що ближче до центру огірка, то більше насіння буде в слайсах, тому не ріжте далі, а переверніть огірок і продовжуйте нарізати, уникаючи так центру з кісточками.

    Потім на кожну скибочку (щонайменше на половину довжини) намажте шар хумусу.

    Зверху покладіть кілька морквяних паличок і кілька листочків кінзи. Закрутіть і викладіть на тарілку.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Рецепт полуничного борщу

    Be the first to comment

    Leave a Reply