Дуже смачний лінивий плов у духовці

Дуже смачний плов, який швидко готувати. Він виходить розсипчастий, м’ясо ніжне і смачне, а спеції круто розкривають смак. Такий плов і набагато корисніший, бо в ньому мало олії, а м’ясо соковите, але не жирне.
Інгредієнти:

  • Куряче філе зі стегна 500 г
  • Рис пропарений 270 г
  • Цибуля ріпчаста і морква по 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста і морква по 1 шт.
  • Вода 400 мл
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Приправа до плову 2 ст. л.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Часник, головка 1 шт.
  • Філе з курячих стегон промийте і наріжте дрібними шматками. Цибулю почистьте, дрібно наріжте, моркву поріжте грубою соломкою й подрібніть 4 зубчики часнику.

    М’ясо перемішайте зі спеціями до плову, пересипте в тарілку і вимішайте з овочами, сіллю, перцем та олією.

    Ретельно промитий рис всипте в рукав для запікання. Додайте до нього спеції, 1 ст. л олії, цілу головку вимитого часнику. Все акуратно перемішайте в рукаві.

    На рис викладіть овочі й м’ясо, залийте 400 мл води та зав’яжіть рукав з другого боку.

    Запікайте при температурі 200°C приблизно 40 хвилин. Дивіться, щоб рукав не торкався стінок духовки.

    Дістаньте готовий плов з рукава, перекладіть в тарілку й насолоджуйтесь чудесним смаком лінивого плову!

    Джерело

    Читайте також  Сациві з курки по-грузинськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply