Смачні котлети з найдешевшої риби

За цим простим і універсальним рецептом також можна приготувати котлети з оселедця, хека, минтая чи будь-якої іншої риби.
Інгредієнти:

  • Салака свіжоморожена 1 кг
  • Сир кисломолочний 250 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Батон, скибка 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Цибулевий порошок 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений 1/2 ч. л.
  • Для паніровки:

    Батон, скибка 1 шт.
    Борошно пшеничне 1 ст. л.
    Паприка мелена 1 ч. л.
    Зелень кропу сушена 1 ч. л.

    Для смаження:

    Олія соняшникова рафінована за смаком.

    Салаку розморозьте, помийте, видаліть хвости і голови з нутрощами, промийте.

    Рибу, сир і цибулю пропустіть через м’ясорубку. Батон грубо натріть. Приправте фарш сіллю і перцем, додайте суху цибулю, мускатний горіх, сирі яйця, половину крихт батону й олію. Все ретельно перемішайте.

    Для паніровки змішайте решту крихт з борошном, паприкою і сухим кропом.

    Сформуйте з фаршу котлети, обкачайте в паніровці. Смажте на олії до рум’яності, переверніть, накрийте кришкою і доведіть до готовності.

    Джерело

    Читайте також  Ліниві вареники по-італійськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply