Рецепт французького смаженого кавуна

Кавун на грилі має димний присмак. Кавун на грилі простий у приготуванні і доповнює смаки різних страв. Насолоджуйтесь ним як є, прямо з гриля, гарячим, димним і освіжаючим. Або покладіть його у традиційний фруктовий салат і збризкайте солодким медово-лимонним соусом на десерт.
Інгредієнти:

  • Кавун 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 1/4 склянки
  • Перець халапеньйо 1/2 шт.
  • М’ята за смаком
  • Лайм 1/4 шт.
  • Помийте кавун, наріжте його скибочками завтовшки 2-3 см. Зріжте та викиньте шкірку, але за бажанням можна залишити. Видаліть за можливості видимі кісточки.

    Покладіть скибочки на решітку та посипте сіллю з усіх боків. Дайте постояти близько 20 хвилин.

    Змийте сіль і промокніть скибочки насухо.

    Підготуйте середній газовий чи вугільний гриль. Змастіть скибочки кавуна з усіх боків олією. Смажте, поки не з’являться сліди гриля, приблизно по 3 хвилини з кожного боку (не кладіть на занадто гарячий гриль, інакше кавун просто підгорить).

    Подавайте смажений кавун зі скибочками халапеньо, листям м’яти, часточками лайма та щіпкою морської солі.

    Джерело

    Читайте також  Банош по-гуцульськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply