Як приготувати смажене морозиво?

Смажене морозиво, — простий і вражаючий десерт, один з топових в меню багатьох вишуканих ресторанів.
Інгредієнти:

  • морозиво
  • 1-2 яйця
  • кокосова стружка
  • подрібнені волоські горіхи
  • панірувальні сухарі
  • сіль за смаком
  • олія для смаження.
  • Приготування:

    Морозиво має бути дуже добре заморожене, як можна сильніше. Нарізаємо на кілька шматочків. Відправляємо назад у морозилку, діставати будемо кожен шматок по мірі необхідності.

    Готуємо тарілки з горіхами та стружкою, зі збитим яйцем і з панірувальними сухарями (у них я додаю трохи солі).

    Беремо шматочок морозива, швидко обвалюємо в стружку і горішки. Потім також швидко, але ретельно вмочаємо з усіх сторін в яйці. І, нарешті, обвалюють у панірувальних сухарях. Можна залишити так, але я повторюю цей процес ще раз для отримання більш щільної шубки: обвалюємо в стружку і горішки, занурюємо яйце і зверху в сухарі.

    Відправляємо наш шматочок в морозилку на заздалегідь підготовлений піднос або тарілку на 20-30 хвилин.

    Наливаємо в сковороду олію. Вогонь повинен бути середній, можна навіть трохи більше середнього (але ні в якому разі не маленький). Дістаємо з морозилки морозиво і відразу опускаємо в гарячу олію. Смажимо до золотисто-коричневого кольору з кожної сторони в середньому по 20-30 секунд.

    Швидко і акуратно виймаємо з олії обсмажені шматочки на серветку секунд на 10-20 для вбирання зайвої олії і все, смажене морозиво готове. Швидше їсти!

    Подавати таке морозиво потрібно відразу, прикрасивши листочком м’яти, карамеллю, джемом або шоколадом.

    Джерело

    Читайте також  Картопляно-капустяні котлети з грибним соусом

    Be the first to comment

    Leave a Reply