Ікра з баклажанів по-грузинськи

Ця страва з баклажанів і горіхів поєднує в собі ряд класичних грузинських смаків і також є повністю веганською. Тобто нею може насолодитися кожен (із м’ясом чи без)!
Інгредієнти:

  • Баклажан 1 кг
  • Гранатовий сік 80 мл
  • Гранат, зерна 300 г
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Кінза 50 г
  • Кріп 50 г
  • Волоські горіхи, очищені 60 г
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Приготування:

    Помийте й обсушіть баклажани. Запечіть у духовці при температурі 220 градусів, поки вони не стануть м’якими (15-20 хвилин). Готові баклажани викладіть на обробну дошку, дайте охолонути й почистіть. Потім наріжте невеликими шматочками й покладіть у миску.

    Цибулю й часник очистіть і подрібніть. Помийте й дрібно наріжте листя кінзи й петрушки. Ядра волоських горіхів обсмажте на сухій сковороді й грубо наріжте. Додайте підготовлені інгредієнти до баклажанів.

    Приправте сіллю, перцем і коріандром, влийте гранатовий сік і добре перемішайте.

    Перед подачею викладіть в салатник і прикрасьте зернами граната.

    Джерело

    Читайте також  Борщ із грибами і квашеною капустою

    Be the first to comment

    Leave a Reply