Банош по-гуцульськи

опис

Ніжна кукурудзяна каша з бринзою і шкварками. Пропонуємо вам класичний рецепт традиційної гуцульської страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Банош по-гуцульськи” (на 100 грам)

  • Білки 3.7 гр.
  • Жири 14.6 гр.
  • Вуглеводи 23.6 гр.
  • Калорії 243 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Налийте в сотейник жирні вершки. Вибирайте тільки свіжий продукт з жирністю не менше 20%. В якості альтернативи, можна використовувати жирну сметану. Банош на основі сметани, може мати кислуватий смак. Щоб цього уникнути, і отримати максимально збалансований смак, комбінуйте жирні вершки зі сметаною.

02. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь. Доведіть молочний продукт до кипіння. Постійно міксуючи, поступово всипте кукурудзяну крупу. Мішайте суміш тільки в одному напрямку. Використовуйте для цього вінчик або дерев'яну ложку.

Банош по-гуцульськи

03. Додайте сіль і зменшіть вогонь до мінімальних значень. Продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки крупа не стане м'якою. Якщо каша стає дуже густою, влийте трохи вершків. За консистенцією готовий Банош повинен бути схожий на густу сметану. Викладіть кашу на блюдо.

Банош по-гуцульськи

04. Щоб зробити страву більш ситною, додайте шкварки. Для їх приготування вибирайте сало з прошарком м'яса. Гострим ножем відокремте шкірку і наріжте продукт невеликими кубиками. Обсмажте їх на сковороді з товстим дном протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи. Золотисто-коричневі шматочки, витягніть за допомогою шумівки на окрему страву. Посоліть за смаком, остудіть і додайте в кашу.

Банош по-гуцульськи

05. На окремій сковороді підсмажте яйце і викладіть на блюдо з баношом. Сюди ж додайте натерту на дрібній тертці бринзу, або інший сир за смаком. Приємного вам апетиту!

Банош по-гуцульськи

Джерело

Читайте також  Рецепт полуничного борщу