
опис
Апельсиновий чай – простий літній напій, який можна легко приготувати своїми руками зі звичних продуктів, що зустрічаються практично у кожному будинку. При цьому чай вийде яскравим, ароматним та освіжаючим. Це один із найкращих рецептів напою для спекотного літа.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Апельсиновий чай” (на 100 грам)
- Білки 0 гр.
- Жири 0 гр.
- Вуглеводи 10.6 гр.
- Калорії 44 ккал.
Покроковий рецепт з фото
01. Апельсини вимийте, очистіть від шкірки та розберіть на часточки. Філірувати їх необов'язково. Надішліть апельсинові часточки в чашу для змішування.
02. Влийте туди половину від загального обсягу води і перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Масу, що вийшла, процідіть через сито, щоб видалити макуху.
03. В окремій ємності закип'ятіть воду. Додайте листочки м'яти. Всипте чайну заварку та цукор (ми використовуємо неочищений пальмовий цукор, але також підійде очеретяний або звичайний білий). Перемішайте інгредієнти і кип'ятіть разом близько 5 хвилин.
04. Оскільки ми готуємо літній освіжаючий чай, він не повинен бути гарячим. Тому через вказаний час зніміть ємність з вогню та остудіть вміст, а потім процідіть у чашку.
05. У ємність для подачі викладіть кубики льоду. Це не обов'язково. Якщо не хочете, щоб апельсиновий чай був крижаним, кригу можна не класти. Але ми зробимо напій максимально освіжаючим і тому покладемо кригу.
06. Влийте туди ж раніше приготовлену апельсинову воду, чай, що остигнув, і свіжовичавлений лимонний сік. Змішайте інгредієнти до однорідності.
07. Прикрасьте напій скибочкою апельсина і гілочкою м'яти – і приступайте до дегустації. Апельсиновий чай виходить свіжим, ароматним та фантастично смачним. Він має по-літньому яскравий, сонячний колір, який моментально піднімає настрій. Напій відмінно підходить для того, щоб освіжитись у спеку. Насолоджуйтесь!