Базилік на зиму

опис

Базилік на зиму засушувати необов'язково. У рецепті запропонований дуже простий спосіб, що дозволяє надовго зберегти зелень свіжою, не вдаючись до висушування. Законсервований таким способом базилік, не втрачає кулінарних якостей. Його можна використовувати в стравах, як свіжий, а заодно отримати чудово ароматне масло.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Базилік на зиму ” (на 100 грам)

  • Білки 1 гр.
  • Жири 49.2 гр.
  • Вуглеводи 2 гр.
  • Калорії 460 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Свіжий базилік ретельно вимийте, просушіть і оберіт з гілочок листя. Ми використовуємо зелений, але таким же способом можна зберегти фіолетовий базилік, тому беріть той, який вам більше подобається. Можете спробувати законсервувати обидва види, а потім порівняйте результат.

02. Банку, в якій будете зберігати заготовку, вимийте з милом і добре просушіть. Так само поступіть з кришкою. Перекладіть в банку листя базиліка.

Базилік на зиму

03. Всипте сіль і струсіть банку, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно. Візьміть якісне рослинне масло (у нас оливкое першого холодного віджиму) і наповніть їм банку доверху. Простежте, щоб масло заповнило порожнечі.

Базилік на зиму

04. Закрийте банку кришкою – і все. Базилік на зиму готовий. Рослинна олія – ​​відмінний консервант, який збереже листя базиліка свіжими, не дозволяючи їм висохнути або зіпсуватися. У міру необхідності діставайте листочки з банки і використовуйте в приготуванні страв. Базилік абсолютно не втратить своїх ароматичних властивостей і кожен раз буде виглядати, як свіжий. В якості додаткового бонусу у вас на полиці з'явиться оливкова олія з приголомшливим базиліковим ароматом. Смачного!

Базилік на зиму

Джерело

Читайте також  Новий борщ: буряковий крем-суп