ТОП-5 відомих шеф-кухарів
Чарівники в білих ковпаках — так називають шеф-кухарів, які задають тренди у світі кулінарії. Від них залежить, які страви будуть популярні в тому чи іншому сезоні в ресторані, а також який продукт отримає найбільший ажіотаж в рецептах.
Зараз кухарі перестали бути невідомими особами, отримуючи популярність не тільки в своїх закладах, а й на ТБ, в блогах і не тільки. Кулінарні шоу вважаються одними з найпопулярніших, адже що-що, а поїсти хочеться завжди.
У Міжнародний день кухаря редакція tochka.net зібрала для тебе найвідоміших кулінарів світу, яких необхідно знати в обличчя. А все тому що ти можеш щодня готувати авторські страви цих людей, навіть не знаючи, хто їх створив.
Гордон Рамзі
Очолює список один з найтитулованіших британських і американських шефів Гордон Рамзі. Він є володарем 16 мішленовських зірок. Уявляєш? Крім цього йому вдається успішно вести медійне життя, знімаючись в різних проектах, серед яких “Пекельна кухня”, “Кошмари на кухні”, “Слово на букву Ф” і “МастерШеф”.
Кулінар відомий своєю запальністю, прямолінійністю і перфекціонізмом. Це йому не заважає, а навпаки, допомагає володіти мережею ресторанів Gordon Ramsay Holdings Limited — 10 ресторанів і 3 пабу в Англії, а також 12 закладів за її межами по всьому світу.
Рамзі написав ряд кулінарних посібників, книг, які стали бестселерами в різних куточках планети.
Гордон Рамзі
Джеймі Олівер
Ще одна британська кулінарна зірка, яка зуміла підкорити світ і прищепити мільйонам шанувальників любов до правильного харчування — Джеймі Олівер. Ресторатор відомий публіці як “голий кухар” і є популяризатором домашньої кулінарії. Не один десяток господарок провели час за вивченням його майстер-класів. Кухар вважає, що здоров’я починається з кулінарних уподобань, тому бореться за розвиток здорової кулінарії.
Передачі за участю Джеймі транслюються у понад 40 країнах світу. Також він є почесним стипендіатом і членом Королівського коледжу лікарів у напрямку боротьби з дитячим ожирінням і пропаганди здорового харчування. Олівера нагородили орденом Британської імперії та призом TED.
Джеймі Олівер
Нусрет Гекче
У нашій добірці ми не змогли пройти повз цієї особистості. Нусрет Гёкче носить почесне звання найпопулярнішого у світі мем-кухаря, завдяки своїй фішці з посипанням м’яса сіллю. В один день 2017 року кулінар прокинувся популярним через вірусни1 ролик, після якого він отримав прізвисько Salt Bae — “Соляний Красунчик”.
Після слави кухар відкрив 12 ресторанів по всьому світу з тисячами підлеглими. А все починалося з маленького закладу у Стамбулі на 12 столиків. М’ясо від Нусрета бажають спробувати не тільки цінителі кулінарії, але і практично всі знаменитості. Так, з під його ножа насолоджувалися стейками Мадонна, Девід Бекхем, а в 2017 році йому навіть запропонували провести вечерю після церемонії “Оскар” для всіх запрошених.
Нусрет Гекче
Хестон Блюменталь
Цей шеф популяризує молекулярну кухню і, підозрюємо, що спробувати його шедеври прагнуть багато хто. Хестон власник і шеф британського ресторану The Fat Duck, яке володіє 3 мішленівських зірками, а 10 років тому отримало звання кращого ресторану в світі.
Найзнаменитішими стравами кухаря є грудка голуба з панчетою, морозиво з беконом і яйцем, желе з лаванди, устриць і маракуї, каша з равликів. Не повіриш, але Блюменталь самоучка, що не заважає йому завдяки таланту ділиться досвідом в науково-кулінарних шоу і статтях.
Хестон Блюменталь
Вольфганг Пак
Кулінарові належить понад 20 ресторанів в США, Японії та Канаді, кілька кулінарних брендів, в тому числі Cut, мережа фастфуду Wolfgang Puck Express. Він володіє особливим поглядом на рецептуру приготування страв, чим прославився по всьому світу. Його кулінарна імперія оцінюється в понад 500 мільйонів доларів.
Вольфганг Пак є офіційним кухарем Губернаторського Бала церемонії “Оскар”. Також він влаштовує і керує прийомами вначесть кінопрем’єр і показів мод.
Вольфганг Пак
Печать страницы