Ектор Хіменес-Браво
Шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, який нещодавно розповідав, як мало не загинув через вибухи, вирішив поділитися у своєму Інстаграмі особистим досвідом.
Кулінар розповів про першу роботу шефом, коли він був ще нікому не відомим латиноамериканським емігрантом без знання англійської мови.
Мені було вже 27 років, коли я вирішив іммігрувати до Америки для безпеки, через події в Колумбії в 98-99 роки. Я боявся, що без англійської мені довірять лише крильця смажити в КФС, але ні — запросили до бостонського “Хілтона”. Хоч я був іноземцем для них, а розмовляти міг лише окремими словами, такими як potato, або shrimp — одразу став на позицію шеф-кухаря, — написав Хіменес-Браво.
Ектор сказав, що він був єдиним латиноамериканцем серед американців — як Моніка з “Друзів”, коли її труїла латиноамериканська команда, тільки навпаки. Він зізнався, що колеги намагалися підбити його авторитет, жартували над ним і передражнювали акцент. Але кілька додаткових завдань в день вирішили це питання. Шеф також розповів, як же його взяли на таку роботу.
Бо є важливіші речі. 1. Професіоналізм: я показав, на що здатен — смачно і красиво готував, це куштували, всім сподобалось і мене взяли. 2. Впертість: якщо є ціль, я будь-що прийду до неї. Вчив мову днями й ночами, та вже за 2 місяці проводив збори англійською, хоч і з диким акцентом). 3. Приземленість: знав, що все буде, але з часом. І те, що працюючи шефом, я знімав койкомісце в сусідньому штаті Род-Айленді, і їздив щодня 2 години на роботу, а іноді там і ночував — все одно не змусило все кинути та опустити руки, — поділився кулінар.
Хіменес-Браво зізнався, що йому теж важко було адаптуватися в іншій країні, але закликав не опускати руки всіх, хто знаходиться в подібній ситуації.
Важкою була сама адаптація, люди навколо мене і те, що це вимушений переїзд. Але в моєму випадку це зіграло на майбутньому — пів року працював в такому режимі, поки мене не знайшов хедхантер і не запропонував роботу в Канаді, вже там я осів та отримав паспорт. А згодом став The World Master Chef і тим, хто може сказати “на балкон” 5 мовами. Знаю, що багатьом з вас досі важко адаптуватися в Європі — тому й розказав свій досвід. Так, це було просто дуже морально важко, але привело до великого майбутнього молодого латиноамериканського кухаря. І вас приведе, — написав Ектор.
Печать страницы