Террін з баклажанів

опис

Незвичайна назва смачної і барвистої страви «террін», родом з законодавиці кулінарної моди – Франції. Це холодна закуска, з використанням різних м'ясних продуктів або овочів з сирною начинкою, яка готується в спеціальній прямокутній формі. Навіть холодні, солодкі десерти теж називаються террін. Приготований вами террін прикрасить не тільки обідній стіл, але здивує гостей своєю барвистістю на святковому. Террін з баклажанів – це низка ароматних овочів-гриль з найніжнішою і пікантною сирною начинкою. Це легко і калорійно, живописно і смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Террін з баклажанів” (на 100 грам)

  • Білки 7.6 гр.
  • Жири 3.3 гр.
  • Вуглеводи 2.6 гр.
  • Калорії 75 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Так як террін у нас буде з використанням овочів, нам слід попередньо їх підготувати. Моркву очищаємо від шкірки і миємо. Баклажан і кабачок миємо й відрізаємо кінці з двох сторін.

02. Візьмемо ручну, дерев'яну шатківницю і акуратними рухами, щоб не поранитися, нарізаємо баклажан тонкими пластинами. Точно також нарізаємо на шатківниці цукіні (кабачок).

Террін з баклажанів

03. Очищену моркву також нарізаємо на шатківниці. Намагаємося нарізати моркву гранично тонко, по можливості, так як вона буде використовуватися в нашому блюді в сирому вигляді.

Террін з баклажанів

04. На розпечену, сковороду гриль або сковороду з рифленим дном наливаємо оливкову олію. Смажити будемо на середньому вогні. Викладаємо спочатку пластинки цукіні. Обсмажуємо з двох сторін до красивої, коричневої скоринки. Сковорода з рифленим дном дасть гарний малюнок овочам при смаженні.

Террін з баклажанів

05. Далі, точно також обсмажимо і баклажани з двох сторін. Обсмажені кабачки і баклажани викладаємо в різні тарілки.

Террін з баклажанів

06. Тепер займемося сирною начинкою. В кухонний комбайн викладаємо нарізане шматочками копчене філе індички.

Террін з баклажанів

07. Туди ж викладаємо свіжий сир. Жирність сиру беремо на свій розсуд. Для пікантності і особливого аромату сирної начинки, додамо козячий сир, замаринований в оливковій олії з рожевим перцем. Додаємо разом з маринадом. Якщо немає в наявності, використовуйте будь-який, витриманий козячий сир.

Читайте також  Томатний суп-пюре з галушками

Террін з баклажанів

08. Додамо свіжий чебрець (відриваємо листочки від гілочок) і зубчик часнику. Також додамо зелень петрушки і збиваємо до однорідної, кремоподібної маси.

Террін з баклажанів

09. Беремо довгу, прямокутну форму для терріну. Форму застелимо харчовою плівкою, залишаємо довгі края. Для того, щоб наш террін відмінно виймався з форми, наллємо в нього холодної води, потім воду зливаємо.

Террін з баклажанів

10. Спочатку викладаємо поперек форми пластинки тонко нарізаної моркви. Зверху на моркву, але вже вздовж форми викладаємо обсмажені цукіні.

Террін з баклажанів

11. На цукіні ложкою викладаємо тонким шаром нашу сирну масу. Розрівнюємо ложкою. Також уздовж, поверх сирної маси викладаємо обсмажені баклажани. Викладені баклажани приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.

Террін з баклажанів

12. Дотримуючись т ж черговість викладаємо шарами наш террін до заповнення форми, але так, щоб останнім шаром були баклажани.

Террін з баклажанів

13. Загинаємо кінці моркви (якщо вони залишилися) і зверху загортаємо харчовою плівкою. Ставимо на 2 години в холодильник застигати.

Террін з баклажанів

14. Дістаємо террін з баклажанів з холодильника і викладаємо швидким рухом на підготовлену тарілку. Нарізаємо гострим ножем на порційні шматки і подаємо на стіл. Не бійтеся експериментувати і дивуйте своїх гостей оригінальною і смачною стравою.

Террін з баклажанів

Джерело