опис
Незвичайна назва смачної і барвистої страви «террін», родом з законодавиці кулінарної моди – Франції. Це холодна закуска, з використанням різних м'ясних продуктів або овочів з сирною начинкою, яка готується в спеціальній прямокутній формі. Навіть холодні, солодкі десерти теж називаються террін. Приготований вами террін прикрасить не тільки обідній стіл, але здивує гостей своєю барвистістю на святковому. Террін з баклажанів – це низка ароматних овочів-гриль з найніжнішою і пікантною сирною начинкою. Це легко і калорійно, живописно і смачно.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Террін з баклажанів” (на 100 грам)
- Білки 7.6 гр.
- Жири 3.3 гр.
- Вуглеводи 2.6 гр.
- Калорії 75 ккал.
Покроковий рецепт з фото
01. Так як террін у нас буде з використанням овочів, нам слід попередньо їх підготувати. Моркву очищаємо від шкірки і миємо. Баклажан і кабачок миємо й відрізаємо кінці з двох сторін.
02. Візьмемо ручну, дерев'яну шатківницю і акуратними рухами, щоб не поранитися, нарізаємо баклажан тонкими пластинами. Точно також нарізаємо на шатківниці цукіні (кабачок).
03. Очищену моркву також нарізаємо на шатківниці. Намагаємося нарізати моркву гранично тонко, по можливості, так як вона буде використовуватися в нашому блюді в сирому вигляді.
04. На розпечену, сковороду гриль або сковороду з рифленим дном наливаємо оливкову олію. Смажити будемо на середньому вогні. Викладаємо спочатку пластинки цукіні. Обсмажуємо з двох сторін до красивої, коричневої скоринки. Сковорода з рифленим дном дасть гарний малюнок овочам при смаженні.
05. Далі, точно також обсмажимо і баклажани з двох сторін. Обсмажені кабачки і баклажани викладаємо в різні тарілки.
06. Тепер займемося сирною начинкою. В кухонний комбайн викладаємо нарізане шматочками копчене філе індички.
07. Туди ж викладаємо свіжий сир. Жирність сиру беремо на свій розсуд. Для пікантності і особливого аромату сирної начинки, додамо козячий сир, замаринований в оливковій олії з рожевим перцем. Додаємо разом з маринадом. Якщо немає в наявності, використовуйте будь-який, витриманий козячий сир.
08. Додамо свіжий чебрець (відриваємо листочки від гілочок) і зубчик часнику. Також додамо зелень петрушки і збиваємо до однорідної, кремоподібної маси.
09. Беремо довгу, прямокутну форму для терріну. Форму застелимо харчовою плівкою, залишаємо довгі края. Для того, щоб наш террін відмінно виймався з форми, наллємо в нього холодної води, потім воду зливаємо.
10. Спочатку викладаємо поперек форми пластинки тонко нарізаної моркви. Зверху на моркву, але вже вздовж форми викладаємо обсмажені цукіні.
11. На цукіні ложкою викладаємо тонким шаром нашу сирну масу. Розрівнюємо ложкою. Також уздовж, поверх сирної маси викладаємо обсмажені баклажани. Викладені баклажани приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.
12. Дотримуючись т ж черговість викладаємо шарами наш террін до заповнення форми, але так, щоб останнім шаром були баклажани.
13. Загинаємо кінці моркви (якщо вони залишилися) і зверху загортаємо харчовою плівкою. Ставимо на 2 години в холодильник застигати.
14. Дістаємо террін з баклажанів з холодильника і викладаємо швидким рухом на підготовлену тарілку. Нарізаємо гострим ножем на порційні шматки і подаємо на стіл. Не бійтеся експериментувати і дивуйте своїх гостей оригінальною і смачною стравою.