Таратута — автентична українська страва на Святвечір

Хтось каже, що це закуска, хтось називає холодним супом. Для цієї страви нам знадобляться вже відварені бурячки та вода, у якій вони варилися. Якщо ви хочете більш насиченого смаку, замість відвару можна використати буряковий квас, але про нього треба подбати заздалегідь.
Інгредієнти:

  • Буряк варений 450 г
  • Квашені огірки 150 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Олія 1 ст. л.
  • Хрін білий, маринований 1 ст. л.
  • Огірковий розсіл.
  • Варений буряк почистити, порізати кружальцями.

    Огірки й цибулю порізати кубиками. Скласти в банку або контейнер разом з буряком, додати тертий хрін, перемішати.

    Огірковий розсіл змішати з водою, у якій варилися буряки, залити цією сумішшю буряки з огірками — так, щоб рідина добре вкривала всі овочі. Влити олію, закрити кришкою та поставити в холодильник на добу.

    Джерело

    Читайте також  Безе на паличці

    Be the first to comment

    Leave a Reply