Стручкова квасоля по-китайськи

Завдяки великому вмісту фолієвої кислоти квасолю рекомендують додавати у свій раціон вагітним жінкам, а через низький глікемічний індекс, людям хворим на діабет і тим, хто слідкує за вагою. У 100 г вареної стручкової квасолі близько 35 калорій.
Інгредієнти:

  • Стручкова квасоля (можна заморожену) – 300 г
  • Кукурудзяний крохмал – 1 ч. л.
  • Імбир свіжий (натерти на дрібній тертці) або мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Соус табаско – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Кунжутне масло – 1,5 ч. л.
  • Коричневий цукор (можна замінити медом) – 1 ч. л.
  • Олія для смаження – 2 ст. л.
  • Приготування:

    Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.

    Квасолю відварити на пару приблизно 5-7 хвилин, залити холодною водою на 2-3 хвилини, щоб квасоля не втратила колір, відкинути на друшляк, дати стекти рідини.

    У мисочці змішати 2 ст. л. холодної води, 2 ст. л. соєвого соусу, кунжутне масло, цукор (або мед), соус табаско (або перець Чилі), перемішати, додати крохмал, ще раз перемішати до розчинення крохмалю.

    У сковороді розігріти олію й обсмажити імбир і часник на сильному вогні близько хвилини, трохи зменшити вогонь, додати 2 ст. л. соєвого соусу і квасолю, перемішати і смажити 4-5 хвилин, весь час помішуючи. Крохмальну суміш розмішати, додати до квасолі і смажити, постійно помішуючи, ще ~ 1 хвилину.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Французький сирний суп-пюре з багетом

    Be the first to comment

    Leave a Reply