Найпишніші панкейки: японський рецепт

Якщо ви любитель пухких оладок, японські панкейки стануть вашим улюбленим сніданком. Ці японські млинці мають консистенцію, схожу на суфле, і зазвичай готуються в круглому посуді, щоб зберегти форму та висоту.
Інгредієнти:

  • Яйця курячі 2 шт.
  • Цукор 50 г
  • Молоко 2,5% 120 г
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 95 г
  • Розпушувач 8 г
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Олія 15 г.
  • У мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.

    Жовтки відділіть від білків. У великій мисці збийте яєчні жовтки та цукор до однорідності.

    Збийте молоко та ваніль. Додайте борошняну суміш до яєчних жовтків і збийте, поки вона добре не з’єднається.

    В іншій мисці почніть збивати яєчні білки ручним міксером до стійких піків.

    Обережно вмішайте яєчні білки у жовткову суміш, доки інгредієнти не з’єднаються.

    Розігрійте антипригарну сковороду на повільному вогні та обережно збризніть олією. Збризніть три 7-сантиметрові круглі форми кулінарним спреєм або олією і поставте їх у сковорідку.

    Наповніть кожну форму приблизно 3 столовими ложками тіста для млинців. Не переповнюйте їх, форми мають бути заповнені на ½-⅔, не більше. Накрийте сковороду кришкою і готуйте приблизно 8-10 хвилин на повільному вогні.

    Акуратно переверніть млинці лопаткою, поки на них ще є форми. Знову накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 5 хвилин. Щипцями акуратно вийміть форми. Перекладіть млинці на тарілку і повторіть із тістом, що залишилося.

    Подавайте з медом або улюбленим соусом до млинців.

    Джерело

    Читайте також  Веганський «м'ясний рулет»

    Be the first to comment

    Leave a Reply