Морквяний крем-суп з бодяном

Ароматний овочевий крем-суп із моркви і броколі з часником і бодяном дуже смачний, корисний і красивий.
Інгредієнти:

  • 6 морквин (середніх розмірів)
  • 200 г броколі
  • 4 зубчики часнику
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 головка червоної цибулі
  • 2-3 зірочки бодяну
  • по щіпці кориці, гвоздики і чорного перцю
  • сік 1 лимона
  • 200-300 мл води.
  • Окремо відварити, але не розварити розібрану на дрібні качанчики броколі, воду злити. Очищену моркву покласти в каструлю з киплячою водою і варити на маленькому вогні 10 хвилин, потім додати порізану або натерту на дрібні кубики цибулю і натертий часник. Посолити, поперчити, додати прянощі і дати попихкати на вогні ще 3-4 хвилини. За допомогою ручного блендера перетворити овочеву суміш в каструлі в пюре, додати бодян і залишити на мінімальному вогні рівно на 1 хвилину. Коли суп трохи охолоне, додати в нього свіжий сік одного лимона.

    Подрібнити зелену цибулю.

    Подавати яскраво-помаранчевий суп із додаванням зелених шматочків броколі і зеленої цибулі, залишивши в кожній тарілці по зірочці бодяну

    Тонкощі: замість зеленої цибулі можна взяти кінзу, яка чудово доповнює ніжний смак моркви, але тоді бодян слід замінити зернами коріандру.

    Джерело

    Читайте також  Простий і смачний грузинський салат

    Be the first to comment

    Leave a Reply