Гуцульський грибний борщ: рецепт

Гуцульский грибний борщ готуємо без м’яса, але з квасолею. Решта інгредієнтів традиційна для борщів, нам потрібні картопля, буряк, цибуля, морква й томатна паста. І, звісно, сушені лісові гриби.
Інгредієнти:

  • Гриби сушені 50 г
  • Картопля 5 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Квасоля 200 г
  • Капуста білоголова 300 г
  • Паста томатна 30 г
  • Олія соняшникова 40 мл
  • Сіль і зелень за смаком
  • Сметана 15% 100 г.
  • Приготування:

    Промиті та замочені гриби варіть 40 хвилин. попередньо замочену квасолю варіть майже до готовності (30 хвилин).

    Тим часом овочі почистьте й помийте.

    Цибулю подрібніть, моркву й буряк наріжте соломкою.

    Картоплю наріжте кубиками.

    Капусту нашинкуйте.

    Спасеруйте (обсмажте) овочі на олії з додаванням томатної пасти. Доведіть до смаку сіллю та перцем.

    Картоплю покладіть у киплячу підсолену воду.

    За 10 хвилин додайте капусту і готуйте 15 хвилин.

    Потім додайте нарізані соломкою зварені гриби разом із відваром, варену квасолю, пасеровані овочі, посоліть і варіть 10-15 хвилин.

    Насипте в тарілки, додайте зелень і подавайте зі сметаною.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Дуже смачний лінивий плов у духовці

    Be the first to comment

    Leave a Reply