Бюджетний дієтичний суп з хека

Для дітей, для тих, хто додержується дієти та для тих, хто переїв на вечірці, пропонуємо цей ніжний, дуже легкий і ароматний суп з хека. Жодного екзотичного інгредієнта — лише те, що можна придбати в будь-якому магазині.
Інгредієнти:

  • Морква 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Хек 600 г
  • Зелена цибуля 20 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний, горошок 3 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Почистьте картоплю, моркву, цибулю, вимийте їх.

    Хека очистьте від луски, вийміть нутрощі, обріжте плавці. Промийте рибу під проточною водою.

    Налийте в каструлю 1,7 л води. Рибу поріжте невеликими шматочками, моркву натріть на грубій тертці або наріжте кружалками, напівкружалками чи кубиками на ваш розсуд.

    Коли вода закипить, посоліть її до смаку та додайте моркву, чорний перець і лавровий лист.

    Наріжте цибулю кубиками та додайте у воду за 15 хвилин після моркви. За 5 хвилин після цибулі додайте рибу. Встановіть на плиті середній вогонь. Не забувайте знімати шум під час кипіння.

    Розріжте картоплю на 4-6 частин і відправте в суп. За бажанням додайте приправу для риби.

    Накрийте каструлю кришкою, зменште вогонь до мінімального та варіть, доки овочі стануть м’якими.

    Джерело

    Читайте також  Блакитний суп — рецепт з фільму «Щоденник Бріджит Джонс»

    Be the first to comment

    Leave a Reply