опис
Ця страва – візитна картка Карпат.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Банош” (на 100 грам)
- Білки 7 гр.
- Жири 13.3 гр.
- Вуглеводи 18.7 гр.
- Калорії 223 ккал.
КОРОТКО
Покроковий рецепт з фото
01. Залити в каструлю вершки і довести до кипіння, додати сіль.
02. Кукурудзяне борошно промити від лушпиння, злити воду, зібравши лушпиння, а чисте борошно викласти в закипілі вершки, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою заварити густу кашу. Після того, як банош заблищить від жиру, що почав виділятися, каструлю зняти з плити.
03. Тепер потрібно приготувати зажарку для баноша. Очистити цибулю, вимити і порізати півкільцями, також нарізати кільцями болгарський перець. Порубати на невеликі шматочки бекон.
04. Відправити бекон і цибулю на сковороду, додати перець і підсмажити на слабкому вогні до золотистого кольору цибулі. Викласти банош в миски, на верх кинути зажарку, посипати подрібненою бринзою.