опис
Банановий торт без випічки з печива – ще один смачний десерт. Він дуже ситний, вершковий, соковитий від добре зволоженого печива, ароматний. Всі аромати прекрасно поєднуються. Торт ванільний, трохи рому, шоколад. Торт виглядає смачно, і ви не можете зупинитися на одному шматку.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Банановий торт без випічки з печива” (на 100 грам)
- Білки 2.8 гр.
- Жири 16.3 гр.
- Вуглеводи 18.8 гр.
- Калорії 251 ккал.
КОРОТКО
Покроковий рецепт з фото
01. Кремовий пудинг: налийте частинe молока високої жирності в глибоку каструлю, додайте цукор і, відправивши на плиту, доведіть до кипіння.
02. Засипте пудинг, картопляне (можна використовувати яке є в наявності) борошно до залишиеного молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
03. Надішліть суміш пудингу з борошном, змішані з молоком в каструлю на плиті і ретельно все перемішайте. Коли пудинг в каструлі закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно помішуючи, близько 2 хвилин.
04. Потім зніміть каструлю з утвореною загуслою масою з вогню, накрийте харчовою плівкою і дайте їй повністю охолонути. Пудинг повинен бути кімнатної температури.
05. Покладіть в невелику миску м'яке вершкове масло, додайте цукор з ваніллю і збийте обережно міксером на високій швидкості, близько 2-3 хвилин.
06. Потім в 3-4 порції додайте в масло охолоджений пудинг, після кожного додавання перемішуючи міксером на середній швидкості для об'єднання інгредієнтів.
07. Розділіть вершково-пудинговий крем на дві рівні частини і додайте какао в одну, перемішайте міксером на середній швидкості, щоб об'єднати інгредієнти.
08. Банани очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте їх тонкими скибочками, потім збризніть фрукт свіжовіджатим лимонним соком.
09. Покладіть шар печива в форму для випічки діаметром близько 21 см (застеліть форму пергаментним папером, тільки знизу). Замочіть печиво заздалегідь підготовленою сумішшю з молока і рому і викладіть раніше приготований білий крем, вирівняйте.
10. Додайте поверх другий шар змоченого в молоці печива, і покладіть темний крем, рівномірно розподіливши по формі.
11. Розкладіть банани на темний крем і злегка полийте їх раніше підготовленою молочно-ромовою сумішшю.
12. Збийте вершки високої жирності з цукровою пудрою, ванільним цукром і закріпіть. Покладіть збиті вершки на тісто в формі і вирівняйте.
13. Посипте зверху вершкового крему трохи какао і поставте форму в холодильник на ніч. Обережно витягніть готовий банановий торт без випічки з печива з дека, використовуйте ніж, щоб відокремити тісто від країв листа і викладіть його на підставку. Краї торта можна згладити за допомогою шпателя.