Відверте інтерв’ю з Євгеном Літвінковичем: про Білорусь, “Євробачення” і творчість

Євген Літвінкович

Євген Літвінкович — україно-білоруський співак, володар унікального тембру і автор власних пісень. Артист отримав популярність після проектів “Україна має талант—4” і “Х-фактор 3”. Після талант-шоу Євген почав сольну кар’єру і зараз випускає власні пісні у попрок стилістиці.

На честь дня народження артиста редакція tochka.net підготувала ексклюзивне інтерв’ю зі співаком.

Свого часу “Х-фактор” і “Україна має талант” відкрили для мене світ шоу-бізнесу і принесли чималу популярність. Тепер у мене нові цілі й нові прагнення. Я активно будую сольну кар’єру і пишу власні пісні. Але в одному проекті я все ж хотів би взяти участь. Тому, я сподіваюся, у найближчому майбутньому спробувати свої сили у національному відборі на Євробачення від своєї країни Білорусь!

Я брав участь у відборі на Євробачення від України тричі. Двічі мені не вдалося пройти у півфінал. А у 2014 році я виступав у фіналі, але мені не вистачило зовсім трохи до перемоги, і за підсумками глядацького голосування я став другим. Але я не збираюся на цьому зупинятися! Я вирішив для себе, що буду брати участь у цьому конкурсі від своєї країни — Білорусі та неодмінно доведу світу, що білоруси здатні на більше.

Відверте інтерв'ю з Євгеном Літвінковичем: про Білорусь, "Євробачення" і творчість
Євген Літвінкович

Пісня “Блакитноока” присвячується моїй рідній Білорусі. Вона написана під враженнями від подій, які зараз відбуваються у моїй країні. Білоруси шалено талановиті та працьовиті люди. Я вірю, що наша країна ще заявить про себе у найпозитивнішому ключі. Я хочу, щоб мої рідні та друзі у Білорусі знали, що серцем я завжди з ними.

Мене переповнюють одночасно і страх, і захоплення! Звичайно, Білорусі потрібно ще через багато пройти і багато чому навчиться, але перший крок для цього вже зроблений. Я знаю точно, що точка неповернення вже пройдена і білоруський народ нарешті згуртувався і став єдиним.

Читайте також  Наталка Карпа дала ТОП-3 поради жінкам, як вийти з декрету

Я об’їздив з концертами практично всю країну і можу сказати, що українці — це дуже гостинний народ. У багатьох містах України мене зустрічають зі всякими смаколиками та сюрпризами! Це дуже приємно! Скажу по секрету, що шлях до мого серця лежить через шлунок, тому в цьому плані особливо відзначилося Запоріжжя, Одеса та Херсон.

Відверте інтерв'ю з Євгеном Літвінковичем: про Білорусь, "Євробачення" і творчість
Євген Літвінкович

Я б підписав контракт з тим продюсером, який би в першу чергу любив мою творчість. Я впевнений, що продюсер, якому щиро подобається артист і його музика, зможе привести проект до успіху.

Мені завжди дуже подобалися саундтреки до бондіани. Тим паче на Х-факторі у мене вже була можливість спробувати себе у ролі Джеймса Бонда: на одному з ефірів я заспівав пісню Адель — “Skyfall”. Тому я був би неймовірно щасливий виконати саундтрек до нового агенту 007.

Час — така річ, яка з роками летить все швидше і швидше. Протистояти цьому людина може тільки завдяки внутрішній дисципліні. Особливо це стосується артистів, адже в нашій професії немає місця ліні та неорганізованості. Тому я завжди вчасно намагаюся виконувати поставлені завдання, але частіше за все на щось глобальне часу не вистачає. На речі з “того самого списку”, що потрібно виконати за своє життя, на реалізацію яких йдуть цілі роки.

Відверте інтерв'ю з Євгеном Літвінковичем: про Білорусь, "Євробачення" і творчість
Євген Літвінкович

Знаєте, за останній рік я провів понад вісімдесят концертів, додайте сюди час у дорозі та зрозумієте, як мало часу я проводжу вдома. Іноді прокидаючись вранці, я не відразу розумію навіть, в якому місті я перебуваю. Зараз поняття “дім” — це місце, де я ночую. Але я хочу, змінити це, щоб він став оплотом сімейного затишку, комфортним місцем, де на мене чекає любляча родина. 

Читайте також  Мішина згадала, як до неї заліцявся російський актор Гармаш

Можете назвати мене нудним, але відпочинок для мене — це перш за все виспатися у своєму ліжку, потім включити музику і приготувати мега смачний сніданок. А на завершення вечора можна зателефонувати близьким мені людям і влаштувати вечерю в кафе або у себе вдома.

Відверте інтерв'ю з Євгеном Літвінковичем: про Білорусь, "Євробачення" і творчість
Євген Літвінкович

Нагадаємо, актриса Вікторія Булітко розповіла, ким мріяла стати у дитинстві.