Український рок-гурт запрем’єрила мальований кліп у стилі кіберпанк

Kleinod

Kleinod — молоді музиканти з Дніпра. Група існує всього рік, але вже досить впізнавана не тільки у себе в місті, а й у всій Україні. Потужні треки, а головне — яскрава їх візуалізація не залишають байдужими шанувальників альтернативної музики.

Сьогодні Kleinod випустили кліп на пісню Poison. Мальований мініфільм в стилі аніме створив режисер Олег Стахурський, українець, який раніше працював зі спецефектами. Він свого часу доклав руку в таких голлівудських проектів, як “Людина з залізними кулаками — 2”, “Тигр”, “Імпульс” (з Пірсом Броснаном у головній ролі) і багато інших.

Ми хотіли, щоб відео Poison виглядало так, ніби його створили в середині 80-х, в епоху глобального становлення жанру аніме. Такий собі ламповий і вінтажний кіберпанк. Щоб кліп викликав почуття приємної ностальгії, немов ти повертаєшся у дитинство. У ньому безліч відсилань до кінематографа і культури того часу. Тут все — від “Робокопа” з “Термінатором”, до 8 бітних іграшок. По суті нам потрібно було розробити свій кіберпанк всесвіт, коментують самі музиканти.

Український рок-гурт запрем'єрила мальований кліп у стилі кіберпанк
Kleinod

Крім режисера, над проектом працювало всього два технічних фахівці — художник Макс Бохан і аніматор Олег Півень. Музиканти стверджують, що ідея створити такий ролик спала на думку їх продюсеру Михайлу Куксі. Сама група трохи переживала, особливо складно їм було прийняти себе у вигляді намальованих персонажів, поки вони остаточно не довірилися творцям.

Ми раді, що на виході вийшло щось оригінальне і самобутнє. Poison — не просто мальована історія про любов і помсту. Тут конфлікт і протест. Вплив глобальних корпорацій на наше життя. Про це і наша пісня, і сам кліп. На наш погляд, це дуже сучасна позиція. Сподіваємося, що ця робота знайде свій відгук у серцях слухачів і глядачів, коментує група.

Kleinod зізнаються, що поки не збираються трансформуватися у повноцінний анімаційний проект.

Дивувати і радувати сучасного слухача і глядача — не просто, але ми постаралися. Це був, на нашу думку, успішний експеримент для нас. Але попереду є ще багато більш цікавих і нестандартних ідей.

Група Kleinod створена близько року тому в Дніпрі їх фронтменом Антоном Сидоруком. На рахунку хлопців вже кілька кліпів, зараз вони активно працюють над своїм дебютним альбомом.

Читайте також  Ексдружина Сергія Притули показала їхнього дорослого сина та дочку від другого чоловіка

Kleinod — Poison:

Нагадаємо, GannaBaby показали, як вривалися, знімаючи кліп “Класні Лосіни”, представивши ремікс з бекстейджем зйомок.