Окрошка на сметані — цікава версія трави

За традиційним рецептом окрошку готують на кефірі чи квасі, інколи на мінеральній воді та зовсім рідко — на сметані. А даремно! Це дуже смачно.
Інгредієнти:

  • Картопля 4 шт.
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Зелена цибуля 50 г
  • Зелень, сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Сметана 200 г
  • Вода 1 л
  • Лимонна кислота 3 г.
  • М’ясо помийте, наріжте шматками та варіть протягом 30 хвилин. Картоплю помийте і зваріть до готовності, близько 20 хвилин. Яйця зваріть круто, протягом 10 хвилин.

    Огірки, зелень і зелену цибулю помийте. Огірки наріжте кубиками. Зелень і цибулю подрібніть.

    Готові м’ясо, картоплю і яйця охолодіть, очистьте і наріжте кубиками.

    Покладіть всі підготовлені овочі у каструлю, додайте сіль, перець, сметану і перемішайте.

    В охолоджену кип’ячену воду покладіть лимонну кислоту і розмішайте. Влийте воду у каструлю, додайте зелень і зелену цибулю і перемішайте. Окрошку перед подачею охолодіть.

    Джерело

    Читайте також  Рисові млинці з грибами

    Be the first to comment

    Leave a Reply