«Оскар-2025»: який український фільм боротиметься за нагороду

Український Оскарівський Комітет оголосив фільм, який буде висунуто на «Оскар-2025» у номінації «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». На офіційній сторінці Комітету повідомляється, що за потрапляння в шорт-лист премії боротиметься кінострічка «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка.

Читайте також: Джолі зняли в компанії російського актора, який потрапив до бази «Миротворець»

Фільм був обраний шляхом голосування 14 членами Українського Оскарівського Комітету. На представлення України на найпрестижнішій кінопремії претендували ще три картини: «Дім “Слово”. Нескінченний роман» Тараса Томенка, «Ми були рекрутами» Любомира Левицького та «Мирні люди» Оксани Карпович.

«Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм “Ля Палісіада”. Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!», — йдеться у повідомленні.

Події у фільмі відбуваються у 1996 році. За сюжетом слідчий та судовий психіатр стикаються із заплутаною історією вбивства свого колеги-міліціонера за 5 місяців до введення мораторію на смертну кару. Правоохоронці намагаються якнайшвидше закрити справу, проте психіатр ставить під сумнів вину підозрюваного.

Печать страницы

Читайте також  Сопонару зізналася, чи заважає різниця менталітетів її стосункам із нареченим-британцем

Be the first to comment

Leave a Reply