Дорогий і дешевий лак для волосся: у чому різниця?

Лаки для волосся

Лак для волосся є невід’ємною частиною багатьох укладок, допомагаючи надавати зачісці бажаної форми та фіксувати її на кілька годин. На ринку представлена величезна різноманітність засобів, від бюджетних до люксових брендів.

І у багатьох виникає питання: в чому ж полягає різниця між дорогими і дешевими лаками? Давайте розбиратися!

Склад

По-перше, дорогі лаки для волосся часто містять більш якісні та безпечні для здоров’я інгредієнти. Вони можуть містити натуральні екстракти, зволожувальні компоненти і вітаміни, які доглядають за волоссям і захищають його від пошкоджень. У дешевих варіантах можуть бути присутніми більш агресивні хімічні речовини, які можуть сушити і пошкоджувати волосся.

По-друге, продукція більшості люксових брендів не містить парабенів, сульфатів та інших компонентів, що вважаються «шкідливими». І це робить їх більш безпечними для тривалого використання. У бюджетних продуктах такі речовини можуть бути присутніми як окремо, так і всі відразу.

Рівень фіксації

Як дорогий, так і дешевий лак для волосся, виконують одне завдання – зафіксувати зачіску. Але справляються з цим по-різному:

  • Дорогі лаки забезпечують сильнішу і надійнішу фіксацію, яка тримається протягом усього дня, навіть за несприятливих погодних умов. На відміну від дешевих, які втрачають свої властивості під час контакту з вологою;
  • Брендові засоби для стайлінгу часто забезпечують гнучку фіксацію, яка дає змогу волоссю залишатися рухомим, тим самим зберігаючи його природний вигляд. Дешеві продукти можуть створювати ефект «склейки», часто – не дуже естетичної.

Зручність використання

Різниця в ціні також може проявлятися в зручності використання. Так, у брендових люксових спреях часто використовуються більш якісні розпилювальні насадки, які рівномірно розподіляють лак по волоссю. Це допомагає уникнути склеювання і зайвого нанесення. Водночас у дешевих лаків є одна характерна особливість: сопло розпилювача доводиться «прочищати» перед кожним використанням.

Читайте також  Стоматологічна клініка DentArt: Професійна турбота про ваше здоров'я.

Водночас варто зазначити, що нерідко, дорогі засоби вирізняються вкрай приємним і ненав’язливим ароматом, що зникає, буквально, після нанесення. Тоді як лаки з бюджетного сегмента можуть мати різкий, стійкий запах хімії, що викликає дискомфорт, а іноді й мігрені.

Вплив на здоров’я волосся

Краса вимагає жертв. Але у випадку з дорогою, брендовою продукцією, вони мінімізовані. Адже на відміну від дешевих, «преміальні» лаки забезпечують:

  • Дбайливий догляд за волоссям, оскільки містять доглядові компоненти, які не тільки фіксують зачіску, а й насичують волосся корисними речовинами, що підтримують їхній блиск і дають додатковий захист від пошкоджень;
  • Захист від негативного впливу довкілля, завдяки UV-фільтрам і антиоксидантам. Бюджетні продукти рідко мають такі властивості, що робить волосся більш вразливим до пошкоджень.

Простими словами, дешеві лаки можуть справлятися з основними завданнями, але часто поступаються дорогим за якістю складу і можуть завдати реальної шкоди вашому волоссю. Тому, купуючи стайлінгові засоби, пам’ятайте: що дорожче – то краще!