Пісні булочки без яєць і молока — саме те, що потрібно! Приготування цієї випічки не вимагає багато часу чи витрат, але результат легко вгамує ваш апетит.
Інгредієнти:
Для цукрового сиропу:
Тепла вода 2 ст. л.
Цукор 1 ст. л.
Налийте в миску теплу кип’ячену воду. Додайте 3 ст. л цукру, з гіркою. Всипте 1 ч. л. солі й 1 ст. л дріжджів, без гірки. Перемішайте суміш вінчиком.
Додайте 90 мл олії без запаху (6 ст. л.), всипте 4 склянки без верху заздалегідь просіяного борошна.
Примітка: авторка рецепта всипала борошно, яке вже було просіяне, однією великою порцією.
Почніть замішувати тісто руками (див. у відео на 0:38 хв).
Сформуйте з тіста велику кулю. Вона повинна бути еластичною й м’якою на дотик. Перекладіть тісто в миску, накрийте миску харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1,5 години.
Коли тісто підніметься, перекладіть його на робочу поверхню й розділіть на 12 частин.
Скачайте з кожної частини тіста велику кулю (див. у відео на 1:08).
Викладайте сформовані кулі на великий таріль або на дошку. Коли всі кулі будуть сформовані, накрийте їх харчовою плівкою й залиште на 15 хвилин.
Після того як тісто відпочине, сформуйте з кожної кулі джгутик завдовжки 50 см.
Авторка рецепта пропонує сформувати булочки за методом, який вона демонструє з 1:22 хв. у відео.
Готові заготівлі викладайте на пергаментний папір, який перед цим розстеліть на великому деку.
Коли всі заготівлі будуть готові, накрийте деко з ними чистим кухонним рушником й залиште в теплому місті ще на пів години.
Поставте розігріватися духовку до 180 °C.
Коли духовка розігріється, а майбутні булочки відстояться, відправте їх випікатися впродовж 20 хвилин.
Поки булочки випікаються, приготуйте цукровий сироп, для чого розмішайте цукор у теплій воді.
Вийміть булочки з духовки й кухонним пензликом відразу змастіть їх цукровим сиропом.
Булочки готові!
Leave a Reply
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.