Рум’яні булочки без яєць і молока

Пісні булочки без яєць і молока — саме те, що потрібно! Приготування цієї випічки не вимагає багато часу чи витрат, але результат легко вгамує ваш апетит.
Інгредієнти:

  • Вода 300 мл
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі 1 ст. л.
  • Олія соняшникова рафінована 90 мл
  • Борошно пшеничне 4 склянки.
  • Для цукрового сиропу:

    Тепла вода 2 ст. л.
    Цукор 1 ст. л.

    Налийте в миску теплу кип’ячену воду. Додайте 3 ст. л цукру, з гіркою. Всипте 1 ч. л. солі й 1 ст. л дріжджів, без гірки. Перемішайте суміш вінчиком.

    Додайте 90 мл олії без запаху (6 ст. л.), всипте 4 склянки без верху заздалегідь просіяного борошна.

    Примітка: авторка рецепта всипала борошно, яке вже було просіяне, однією великою порцією.

    Почніть замішувати тісто руками (див. у відео на 0:38 хв).

    Сформуйте з тіста велику кулю. Вона повинна бути еластичною й м’якою на дотик. Перекладіть тісто в миску, накрийте миску харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1,5 години.

    Коли тісто підніметься, перекладіть його на робочу поверхню й розділіть на 12 частин.

    Скачайте з кожної частини тіста велику кулю (див. у відео на 1:08).

    Викладайте сформовані кулі на великий таріль або на дошку. Коли всі кулі будуть сформовані, накрийте їх харчовою плівкою й залиште на 15 хвилин.

    Після того як тісто відпочине, сформуйте з кожної кулі джгутик завдовжки 50 см.

    Авторка рецепта пропонує сформувати булочки за методом, який вона демонструє з 1:22 хв. у відео.

    Готові заготівлі викладайте на пергаментний папір, який перед цим розстеліть на великому деку.

    Коли всі заготівлі будуть готові, накрийте деко з ними чистим кухонним рушником й залиште в теплому місті ще на пів години.

    Читайте також  Італійський маковий торт з маскарпоне

    Поставте розігріватися духовку до 180 °C.

    Коли духовка розігріється, а майбутні булочки відстояться, відправте їх випікатися впродовж 20 хвилин.

    Поки булочки випікаються, приготуйте цукровий сироп, для чого розмішайте цукор у теплій воді.

    Вийміть булочки з духовки й кухонним пензликом відразу змастіть їх цукровим сиропом.

    Булочки готові!

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply