Крабовий салат по-японськи

У нашій традиції салат з крабовими паличками посідає почесне місце на столі в період свят. Японці теж люблять крабові палички, які називають сурімі, і теж не проти поласувати ними в салаті. Цей рецепт має інший склад, ніж крабовий салат, до якого ми звикли. До нього входять крабові палички, салатне листя, чері, оливки, м’ята й інгредієнти для заправки.
Інгредієнти:

  • Крабові палички 6 шт.
  • Томати чері 6 шт.
  • Салат мікс 100 г
  • Оливки зелені 6 шт.
  • Лимон, сік 20 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Мʼята, сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Покладіть салат у друшляк, добре промийте його під проточною водою і ретельно висушіть.

    Помідори чері промийте, промокніть паперовим рушником і розріжте навпіл.

    Наріжте крабові палички середніми шматочками.

    Приготуйте заправку: налийте олію та сік лимона в невелику миску, приправте сіллю й перцем і перемішайте.

    Викладіть салатний мікс на пласку тарілку, додайте половинки помідорів чері, нарізані шматочками оливки і шматочки крабових паличок. Полийте салат заправкою. Прикрасьте сурімі кількома листочками м’яти й подавайте до столу.

    Джерело

    Читайте також  Веганський «Олів'є» — без яєць і м'яса

    Be the first to comment

    Leave a Reply