Іменинник дня: факти з життя Роберта Дауні-молодшого

Роберт Дауні-молодший

Сьогодні, 4 квітня, голлівудський актор Роберт Дауні-молодший святкує свій день народження. Зірці виповнюється 56 років.

Робетр Дауні-молодший, лауреат численних кінопремій, прославився роллю супергероя в серії фільмів про Залізну людину Кінематографічного всесвіту Marvel, Чарлі Чапліна в однойменному байопіку Річарда Аттенборо, Шерлока Холмса у фільмах Гая Річі тощо.

З нагоди дня народження зірки ми вирішили згадати цікаві факти з його життя.

10 фактів про Роберта Дауні-молодшого

  1. Роберт почав свою кар’єру з ролі цуценя у фільмі свого батька “Загін”. Тоді юному даруванню було всього 5 років.
  2. У дитинстві Роберт, як не дивно, ненавидів комікси. Одного разу він у  пориві гніву розірвав фантастичний комікс однокласника, з-за чого був виключений зі школи.
  3. Роберт спробував наркотики ще у віці 8 років. Причому запропонував марихуану йому власний недолугий батько. Це був не найкращий досвід і коштував Дауні-молодшому  великих проблем в житті. У 1996 році Роберта навіть запроторили за ґрати на цілих 16 місяців через пристрасть до розважальних препаратів.
  4. На зйомках фільму “Готика” актор так старався добре зіграти роль, що випадково зламав зап’ястя своїй партнерці по зйомках Холлі Беррі.
  5. У 2019 Дауні-молодший потрапив в рейтинг найбільш високооплачуваних акторів за версією Forbes, посівши третє місце з заробітком в $ 66 млн. в рік.
  6. Дауні Молодший також став рекордсменом за кількістю супергеройських ролей. Актор 11 років знімався в 10 супергеройських фільмах і побив рекорд Х’ю Джекмана, що грав Росомаху протягом 17 років.
  7. Роберт Дауні-молодший не тільки актор, але і талановитий співак і автор пісень. У 2004 році він випустив сольний альбом Futurist, виступав з іншими відомими музикантами, записав кілька саундтреків до своїх фільмів. 

  8. Дауні-молодший стрибав на четвереньках в костюмі великоднього кролика і танцював в басейні з брудом. Таким способом він вирішив привернути увагу громадськості і стимулювати збір коштів на допомогу дітям, які страждають на рідкісну хворобу – синдром ROHHAD.
  9. Роберт подарував 7-річному хлопчику протез – супергеройську руку. Біонічний протез був виконаний проектом Limbitless Solutions відповідно до форми руки костюма Тоні Старка.
  10. Роберт Дауні-молодший звертався до українців і кликав їх дивитися фільм “Дивовижна подорож доктора Дуліттла”, де грав головну роль. У ролику він також просить покликати Ольгу, розповідає про папугу, який українцям може нагадати солов’я, і згадує борщ.
Читайте також  Учасника нацвідбору на "Євробачення-2022" дискваліфікували з конкурсу