Головна » Здоров’я » Монастирський чай від діабету
чай в готовому вигляді

Монастирський чай від діабету



Довгі століття народ міг позбавлятися від різних хвороб тільки за допомогою природи: для цього люди збирали лікарські трави, коріння і квіти. За великим рахунком, все те, чим так щедро обдаровує нас природа — це нескінченні запаси корисного і лікарського. Головне — це знати і розуміти як ту чи іншу рослину можно використати в лікуванні і профілактиці, запобігання захворюванню на діабет.

Як правило, збором і приготуванням лікарських трав займалися знахарки, монахи при монастирях, народні цілителі. Вони знали всі лікарські властивості трав і рослин, збирали їх в певні сезони і місяці, розбиралися в дозуваннях і призначення збору.

На превеликий жаль, сьогодні все більше людей віддають перевагу офіційній медицині і забувають про те, що найкращий лікар — це природа, що дає нам стільки корисного і лікувального.

Склад монастирського чаю від діабету

Цукровий діабет — це одне з найпоширеніших захворювань сучасності. Але в більшості випадків, майже всі засоби для лікування цукрового діабету, мають побічні ефекти або хворі не можуть їх приймати в силу індивідуальної непереносимості компонентів.

А ось народні рецепти, зокрема монастирський чай, дозволяє застосовувати його всім хворим на діабет, як 1 типу, так і 2 типу.

Склад монастирського чаю від діабету:

  • Ягоди і листя чорниці;
  • кульбаба;
  • Польовий хвощ;
  • лопух;
  • звіробій;
  • Квіти ромашки;
  • Плоди шипшини.

Поряд з перерахованими вище компонентами збору, можуть бути різні варіації, інгредієнти, які додають в чай для поліпшення ефекту і профілактики інших, наявних в анамнезі захворювань.

Листя і ягоди чорниці мають в своєму складі корисні речовини, які сприяють поліпшенню загального стану здоров’я, надають ефективну дію на зір. Компоненти, що входять до складу чорничної ягоди і листя, благотворно впливають на рівень цукру в крові і зменшують його, стабілізують роботу підшлункової залози, сприяють ефективному загоєнню діабетичних виразок, підвищують загальний тонус організму і його здатність чинити опір захворюванням.

Кульбаба, яку приймають діабетики, сприяє профілактиці і терапії атеросклерозу, шкірних захворювань, проблем з нервовою системою. В якості інгредієнта для монастирського чаю беруть корінь рослини.

Польовий хвощ є ефективною рослиною, яка знижує і стабілізує рівень цукру в крові, допомагає лікувати атеросклероз і очищає кров від токсинів.

Звичний всім бур’ян лопух, виявляється здатний допомогти в стабілізації вуглеводного обміну речовин в організмі хворого на цукровий діабет, він впливає на жирову тканину і розщеплює її, тим самим допомагаючи схуднути. Лопух запобігає різким скачкам і підвищенню рівня цукру і служить ідеальним профілактичним засобом проти діабету.

До складу коренів лопуха входить велика кількість корисних амінокислот, ефірних масел, смолистих і дубильних речовин, каротин. Але найголовніше: до складу лопуха входить і природний інсулін, який і надає корінню такий характерний солодкуватий присмак. Тому багато дієтологів, які розробляють професійні дієти для хворих на цукровий діабет, обов’язково включають коріння лопуха в якості компонента салатів, харчових добавок.

Звіробій також сприяє стабілізації рівня цукру в крові, допомагає поліпшити роботу печінки і синтез природного інсуліну підшлунковою залозою. Чаї зі звіробоєм надають загальнозміцнюючу дію, тонізують організм і очищають його від токсинів.

Ромашка взагалі вважається панацеєю від безлічі хвороб. Не так давно американські вчені провели дуже цікавий долід, який офіційно довів ефективність використання відвару цієї рослини при лікуванні цукрового діабету. Протягом двох тижнів лабораторним щурам, хворим на діабет давали відвар ромашки. Результатом такого дослідження став стабільний рівень глюкози в крові тварин. Крім цього, речовини, що входять до складу ромашки допомагають блокувати шкідливі ферменти, які сприяють розвитку ускладнень при діабеті.монастирський чай

Таким чином, вчені зробили висновки про те, що ця рослина прекрасно стабілізує рівень цукру в крові, покращує стан серця та інших внутрішніх органів.

Монастирський чай: корисні властивості

Завдяки такому багатому корисного складу, монастирський чай надає ефективну терапевтичну дію:

  1. Допомагає стабілізувати рівень цукру;
  2. Відновлює нормальний перебіг вуглеводного обміну, поліпшує природний метаболізм;
  3. Стабілізує роботу підшлункової залози і благотворно впливає на синтез природного інсуліну;
  4. Відновлює природні здібності тканин організму поглинати інсулін;
  5. Запобігає появі і розвитку ускладнень, які часто виникають на тлі цукрового діабету;
  6. Сприяє зниженню ваги.

Показання до застосування монастирського чаю

Сьогодні лікарі рекомендують вживати чай замість звичних напоїв: чорного і зеленого чаю, компотів і морсів. Рекомендований період вживання напою — не менше одного місяця. Звичайно, цей збір не є панацеєю від цукрового діабету, але він допомагає при проведенні комплексної терапії захворювання і всіх супутніх захворювань.

Як приймати монастирський чай при цукровому діабеті?

Важливо знати: це народний метод лікування. Тому перш ніж його використовувати, обов’язково порадьтеся зі своїм лікарем.

  • Для профілактики діабету, монастирський чай застосовують тільки по 1 ч.л тричі на день до їди (за 30 хвилин);
  • Після першого заварювання чаю, збір не викидають, а заливають окропом до тих пір, поки відвар буде володіти кольором. Поки є колір напою, в ньому містяться корисні речовини;
  • Під час прийому монастирського чаю не приймайте інші лікарські відвари;
  • Заварюйте чай з ранку і приймайте його протягом усього дня невеликими дозами;
  • Рекомендована доза для лікування цукрового діабету, становить від 3 до 4 стандартних чашок на добу;
  • Перший курс лікування становить 3 тижні.

Результати від прийому монастирського чаю ви помітите вже через кілька днів, коли будете проводити контроль за рівнем цукру в крові — він стане стабільним і не будуть відбуватися його різкі скачки.

Покроковий рецепт приготування монастирського чаю

Заварювання монастирського чаю мало чим відрізняється від звичного нам чорного чаю з шматочками плодів. Але деякі нюанси все-таки присутні.

Правила приготування монастирського чаю:

  1. Для заварювання чаю в чайнику, в розрахунку на цілий день прийому, на 200 мл окропу береться 1 ч.л. збору;
  2. Після того, як ви залили збір окропом, загорніть чайничок в рушник і дайте відвару настоятися не менше 1 години;
  3. Для заварювання чаю використовуйте тільки якісну кераміку, ніяких металевих предметів бути не повинно;
  4. Заварений монастирський чай можна зберігати в холодильнику, але не більше 2 діб. Перед вживанням розбавляйте холодний відвар невеликою кількістю окропу;
  5. Для ефективності заварювання, чайничок завжди обполіскуйте окропом.

Правила зберігання монастирського чаю

Як і будь-який інший трав’яний збір, монастирський чай вимагає до себе певних умов зберігання, при яких завжди зберігаються всі лікарські властивості трав.

  • Зберігайте в темному місці, куди не потрапляють сонячні промені;
  • У прохолодному місці, при температурі не вище 20 градусів;
  • Уже відкриту упаковку чаю, необхідно пересипати в скляну банку, яка буде щільно закриватися кришкою, щоб всередину не потрапляла волога і повітря. Можна зберігати і в керамічної тарі з хорошими кришками;
  • Не можна використовувати для зберігання монастирського чаю поліетиленову упаковку, яка шкодить травам;
  • Термін зберігання чаю становить не більше 2 місяців.

Протипоказання до прийому чаю і побічні ефекти

Єдиним протипоказанням до прийому монастирського чаю може бути індивідуальна непереносимість компонентів збору, коли присутня алергічна реакція на одну з лікарських рослин.

Побічних ефектів від терапії лікарським збором не виявлено.

Відгуки від лікарів

Багато сучасних лікарів, навіть якщо вони і не є ендокринологами, відзначили ефективність цього засобу для стану здоров’я людини. І сьогодні цей чай рекомендований не тільки людям, що страждають на цукровий діабет обох типів, але і тим, у кого проблеми з серцево-судинною системою, печінкою, підшлунковою залозою, нирками, нервовою системою.

Єдине, від чого застерігає офіційна медицина — це самолікування. Перш ніж приймати монастирський чай від діабету, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем, на предмет виявлення індивідуальної непереносимості компонентів чаю. Якщо така проблема у вас існує, то лікар допоможе дещо змінити склад чаю і прибрати з нього ті інгредієнти, до яких у вас протипоказання.

Корисний монастирський чай і як профілактичний засіб цукрового діабету. Можна вживати по 1 чашці відвару в день протягом тижня, потім зробити двотижневу перерву і повторити курс профілактики.

За проведеним дослідженням, було виявлено, що ефективність монастирського чаю досить результативна: група в 1000 чоловік, хворих на ЦД, регулярно пила чай протягом 20 днів. Дослідження показали, що у 85% хворих знизилися в два рази напади гіпоглікемії, а 40% пацієнтів, змогли відмовитися від уколів інсуліну. У всієї групи в багато разів покращився загальний стан здоров’я, підвищився життєвий тонус, покращився психологічний стан і життєвий настрій.

Купити монастирський чай можна у нашого офіційного диллера, або скласти самостійно з лікарскьких рослин, но тоді результат не гарантується. Але врахуйте, що всі лікарські рослини, які входять до складу чаю, повинні бути вирощеними в екологічно чистих районах, а не на вашому городі недалеко від забрудненого міста.

Відгуки пацієнтів

Рік тому мені вдалося позбутися від діабету. Я зробив це без дорогих ліків і складного лікування. Без лікарів, яким, аби гроші здерти. Сам, вдома, всього за два тижні я знизив цукор до 6.2, схуд на 7 кілограмів. Вилікувався сам, і через хвилину розповім, як ви теж можете позбутися від цієї муки. Рік тому я вперше спробував Монастирський Чай, і з тих пір ніби помолодшав на 10 років. Перший відчутний ефект я відчув вже на третій день. Почав зменшуватися живіт. Аналізи показали повільне, але зате постійне зниження цукру. А через місяць, я вже літав як на крилах!

Володимир Левашов

Минулої весни застудилася, звернулася до дільничного терапевта. Той в свою чергу направив мене на проходження всіх аналізів. Ось саме за таких обставин і було виявлено підвищений вміст цукру в крові. Потім консультація лікаря ендокринолога. Діагноз — цукровий діабет. Доктор пояснив, що цукровий діабет — захворювання ендокринної системи, з’являється через дефіцит гормону який виробляється підшлунковою залозою. Я звичайно дуже засмутилася. Прийшла на роботу в пригніченому стані, співробітниці всіляко намагалися мене заспокоїти, а одна порадила придбати Монастирський чай. Цей чай приймає її мама і результатами дуже задоволена. Придбала і приймаю чай вже три тижні. Поліпшення самопочуття настало вже через три дні. Тому чай швидко нормалізує вміст глюкози в крові, сприяє відновленню роботи підшлункової залози. Хочу наголосити на тому, що чай не викликає алергії, тому що виготовлений з екологічно чистої сировини. До складу чаю входять 7 трав які діють на організм в комплексі. Дуже вдячна співробітниці за підказку. Вирішила написати, поділитися з усіма хто хворіє на діабет.

Тетяна С.






загрузка...

Залишити коментарь

Ваш email не буде показаний.Обов'язкові для заповнення поля помічені *

*

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>